Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту на суспільних радіоканалах

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту на суспільних радіоканалах

27 січня Суспільне Мовлення готує спеціальну програму до Дня пам’яті жертв Голокосту — масового знищення євреїв і ромів під час Другої світової війни. На радіостанціях Суспільного Мовлення розкажуть більше про Голокост у сучасній українській літературі та музику композиторів, які постраждали від тоталітарних режимів.

 

Українське Радіо

27 січня о 13:40 у радіопрограмі "Сьогодні. Вдень" ведучий Роман Коляда говоритиме про трагедії Голокосту з доктором історичних наук, професором, провідним науковим співробітником відділу історії міжнародних відносин і зовнішньої політики України Інституту історії України НАН України Андрієм Мартиновим. Як викриття трагедії Голокосту змінило людство, завдяки чому люди стали більш людяними і більш обережними з болючими питаннями релігії та етнічного походження. Чому нічого не змінилося в росії, яка тепер перекручує історичні факти й використовує тему Голокосту у своїх сучасних інтересах, порівнюючи для виправдання політики геноциду українського народу своїх союзників у Другій світовій війні з нацистами. Про це та інше йтиметься у передачі Українського Радіо.

Радіо "Культура"

Цього дня о 13:00 в радіопередачі "Час інтерв’ю" говоритимуть про Голокост в сучасній українській літературі: яку історію про велику катастрофу XX століття розповідають світу українці. Гостя — письменниця Софія Андрухович, ведуча — Олена Гусейнова.

О 16:00 в програмі "Це класика" на Радіо "Культура" звучатиме музика композиторів, які постраждали від тоталітарних режимів: Карл Амадеус Гартман, Олів'є Мессіан, Еріх Корнгольд, Макс Брух, Ернест Блох, Василь Барвінський.

О 17:00–19:00 до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту слухачам програми "Радіотеатр" представлять радіодраму "Зламаний світ" за романом Софії Андрухович "Амадока". У ролях актори: Галина Стефанова та Олег Коркушко.

Протягом дня в програмі "Поезія на Радіо ""Культура"" звучатимуть поезії Пауля Целана (переклад і виконання Петра Рихла) та Дебори Фоґель (переклад і виконання Юрка Прохаська).

Радіо "Промінь"

До Дня пам’яті жертв Голокосту 27 січня у кінотеатрі "Жовтень" відбудеться спеціальний показ фільму "Капо". В ефірі Радіо "Променя" ведучі шоу "Ранок Про" о 9:40 поспілкуються з художнім керівником кінофестивалю "Молодість" Андрієм Халпахчі. Темою обговорення стане фільм "Капо", а також з‘ясуємо як кіно привертає увагу та підіймає тему Голокосту на широкий загал.