Цунамі в Індонезії забрало вже 429 життів — Associated Press

Цунамі в Індонезії забрало вже 429 життів — Associated Press

Кількість загиблих внаслідок цунамі в Індонезії зросла до 429 осіб, 128 людей зникли безвісти.

Про це заявив прес-секретар агентства з ліквідації наслідків катастроф Індонезії, повідомляє Associated Press.

За його словами, поранення отримали понад 1400 осіб, більше 16 тисяч людей були переміщені.

"Є потреба у важкому обладнанні у віддаленому районі Сумуру, який зазнав великих пошкоджень. Деякі села району були відсічені через пошкоджені дороги та мости, що ускладнювало надання допомоги людям, які можуть бути поранені або в пастці", — сказав він.

Як повідомляється, президент Індонезії Джоко Уідодо обіцяє наступного року замінити або відремонтувати все обладнання для виявлення цунамі. У той же час голова індонезійського агентства метеорології, кліматології та геофізики Двікоріта Карнаваті заявив, що цунамі, ймовірно, було викликано вулканічною активністю вулкану і тому не могло бути зафіксоване датчиками агентства.

Як повідомлялося, 22 грудня у Зондській протоці в районі провінцій Лампунг та Бантен, включно з популярними туристичними об’єктами вздовж берегової лінії м.Аньєр, сталося цунамі, яке призвело до людських жертв та пошкодження об’єктів інфраструктури в Індонезії.

Міністерство закордонних справ України закликає утриматися від поїздок індонезійськими територіями, які були вражені цунамі.

У випадку наявності інформації щодо необхідності надання допомоги громадянам України у зоні стихійного лиха, можна звертатися контактними даними до Посольства України в Республіці Індонезія (телефон "гарячої лінії" +628788-489-0918, електронна пошта: emb_id@mfa.gov.ua) або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, електронну пошту: cons_or@mfa.gov.ua.

Фото — Associated Press