Цунамі в Індонезії: загинула щонайменше 281 людина — Human Aid Initiative

Цунамі в Індонезії: загинула щонайменше 281 людина — Human Aid Initiative

Цунамі в Зондській протоці в Індонезії забрало життя щонайменше 281 людини, 1016 отримали поранення.

Про це повідомляє Human Aid Initiative (Ініціатива допомоги людям).

Згідно з даними прес-секретаря національного агентства з катастроф, через виверження вулкану Анак Кракатау, внаслідок чого цунамі вразило узбережжя індонезійських провінцій Лампунг та Бантен, 281 людина загинула, 1016 отримали поранення, 57 зникли безвісти.

За інформацією голови метеорологічного, кліматологічного та геофізичного агентства Індонезії Двікоріти Карнаваті, виверження вулкану Анак Кракатау викликали підводні зсуви і землетрус магнітудою у 3,4 бала за шкалою Ріхтера, які викликали цунамі.

Як повідомлялося, 22 грудня у Зондській протоці в районі провінцій Лампунг та Бантен, включно з популярними туристичними об’єктами вздовж берегової лінії м.Аньєр, сталося цунамі, яке призвело до людських жертв та пошкодження об’єктів інфраструктури в Індонезії.

Міністерство закордонних справ України закликає утриматися від поїздок індонезійськими територіями, які були вражені цунамі.

У випадку наявності інформації щодо необхідності надання допомоги громадянам України у зоні стихійного лиха, можна звертатися контактними даними до Посольства України в Республіці Індонезія (телефон "гарячої лінії" +628788-489-0918, електронна пошта: emb_id@mfa.gov.ua) або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, електронну пошту: cons_or@mfa.gov.ua.

На фото Reuters — виверження вулкану Анак Кракатау