У Києві відбудеться концерт "Різдвяна ялинка Євгена Громова"

У Києві відбудеться концерт "Різдвяна ялинка Євгена Громова"

У Києві відбудеться особливий різдвяний концерт для дітей та їх батьків "Різдвяна ялинка Євгена Громова". Про свій унікальний проект в програмі "Музична сієста" розповів піаніст Євген Громов.

Ведуча:

Надія Радкевич

"Наближається Різдво, тому я вирішив в рамках свого великого проекту для дітей під назвою "Рояль в дитячій кімнаті" зробити такий новорічний та різдвяний подарунок для дітей. На цьому концерті будемо виконувати три геніальні цикли, які написані саме для дітей слухачів. На заході буде виконання творів в чотири руки разом з піаністкою та клавесиністкою Наталею Сікорською. Ми зіграємо авторську версію, яка написана саме для чотирьох рук", — говорив Громов.

Піаніст переконаний, що дорослі мають спрямовувати дітей до зацікавлення правильними і корисними речами.

"Гаджети не завжди є злом, бо вони дають доступ до будь-якої інформації миттєво. Тому важливо, щоб хтось вказував дитині на правильні речі та що їй варто шукати. Потрібно спрямовувати увагу дітей, і цим мають займатися дорослі. Тим паче, коли наближаються чарівні різдвяні свята, є багато заходів, які корисно відвідати дітлахам", — додав Громов.

Крім того, музикант розповів, як саме виникла ідея гри в чотири руки.

"Спочатку в мене народилася ідея такого різдвяного концерту. Потім ми говорили з Наталею і  вона розповіла про свою мрію - грати в чотири руки саме ці цикли. Звісно, мене ідея дуже зацікавила і я розпочав вчити партію вже не на дві, а на чотири руки. Ці три цикли, до речі, є дуже спорідненими між собою, а виступ в чотири руки є найбільш камерним", — сказав Громов.

За словами піаніста Громова, досить важко передати настрій та емоції тих музичних творів, які спрямовані на дітей.

"З одного боку, ці твори, які написані для дітей, дуже важко розрізнити з тими, які написані як інструктивний репертур для дітей піаністів. З іншого боку, вже дорослі піаністи вважають не серйозним грати музику, яка спрямована на дитячу аудиторію. Можливо, це трапляється й через те, що вони думають, що в цих творах не покажуть весь спектр свого професіоналізму. Але, на мою думку, треба поєднувати роботу над дорослими та дитячими творами", — розповів Громов.

Нагадаємо, що святковий концерт "Різдвяна ялинка Євгена Громова" відбудеться 23 грудня в Домі "Майстер Клас" о 16.00. Фортепіанний цикл "Різдвяна ялинка" належить творчому доробку Ференца Ліста, який він присвятив своїй онуці Даніелі Бюлов. 

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото взяте з ФБ сторінки заходу