Рада відмовилася скасувати нові правила оподаткування авто з іноземною реєстрацією

Рада відмовилася скасувати нові правила оподаткування авто з іноземною реєстрацією

Народні депутати відмовились скасувати рішення Верховної Ради щодо прийняття у другому читанні змін до Податкового кодексу щодо нових правил оподаткування автомобілів на європейських номерах.

Про це повідомляє офіційний веб-портал Ради.

"Народні депутати розглянули проекти Постанов про скасування рішення Верховної Ради України від 08 листопада 2018 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" №8487-П і про скасування рішення Верховної Ради України від 08 листопада 2018 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" №8487-П1", — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією веб-порталу, за результатами голосування обидва проекти постанов були відхилені.

Як повідомлялося, Верховна Рада схвалила нову модель оподаткування авто з іноземною реєстрацією. Згідно із законом, вартість розмитнення авто визначатиметься залежно від базової ставки і двох коефіцієнтів  об'єму двигуна і віку авто.

Пікетувальники, які збиралися під Верховною Радою 8 листопада, залишились незадоволені ухваленим законом №8487 про оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів та планують звернутись до президента України Петра Порошенка, щоб він ветував його.

Також Рада значно підвищила штрафи за користування нерозмитненими автомобілями.