"UA: Буковина" перейшла на широкоекранний формат

"UA: Буковина" перейшла на широкоекранний формат

Регіональний канал Суспільного мовника ТРК "Буковина" змінив поточний формат свого мовлення на широкоекранний – 16:9.

Про це повідомляє сайт "UA: Суспільне мовлення".

Зміна формату телеканалу мала попередній тестовий період. У формат 16:9 була переведена картинка новинної студії. За цей час відпрацьовувалися всі організаційні труднощі перехідного періоду. Оскільки частина матеріалів телеканалів залишається у форматі 4:3, а частина вже записана у 16:9, то дуже важливо поєднати їх вдало. Зокрема був потрібен час, щоб співробітники звикли працювати в іншому режимі.

Як зауважила менеджерка Чернівецької філії Суспільного Ольга Гришин-Грищук, застарілий формат 4:3 розрахований на кінескопні телевізори, які фактично витіснено з українського ринку широкоформатними. Тому перехід до мовлення у форматі 16:9 був важливим і очікуваним на філії.

Підготовка до переходу у формат 16:9 розпочалася ще у січні 2018. Було замінити ефірну частину обладнання. В лютому купили новий пульт Blackmagic ATEM, що дало змогу оптимізувати роботу ефірної апаратної та позбутися застарілої техніки, яка працювала цілодобово і не виключалася. Перешкоджало переходу також оформлення новинної студії та недостача камер формату 16:9.