Потрібен комплексний підхід до безпеки руху - Олексій Павловський

Потрібен комплексний підхід до безпеки руху - Олексій Павловський

В Україні не вистачає інструментів, аби правильно забезпечити безпеку дорожнього руху. Потрібен комплексний підхід до вирішення цієї проблеми.

Про причини такої кількості аварій з трагічними наслідками і як зробити наші автошляхи безпечними розмірковував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" голова Громадського об’єднання "Національна платформа безпеки руху" Олексій Павловський.

На фото: Олексій Павловський

За його словами, тенденція з ДТП падає, але ситуація все одно залишається невтішною. Не вистачає інструментів, щоб правильно забезпечити безпеку дорожнього руху. В нас немає нормальних доріг, поганий їх стан, розмітка погана, багато доріг неосвітлені. Потрібен комплексний підхід до вирішення цієї проблеми, щоб водій почував себе комфортно під час руху. Крім того, потрібна культура водіння, щоб водій пам'ятав: автомобіль це інструмент, який може завдати шкоди іншим людям і відносився до нього відповідально та дотримувався правил дорожнього руху.

Експерт зазначив, що пішоходи також порушують правила дорожнього руху, переходять в неустановлених місцях, але притягнути їх до відповідальності, накласти штраф складно, бо вони, зазвичай, не носять із собою документів.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!