Ангела Маркель виступає за створення в Німеччині кібервійська

Ангела Маркель виступає за створення в Німеччині кібервійська

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель (Angela Merkel) вважає, що її країні слід створити кібервійська через те, що гібридна війна є частиною воєнної доктрини Росії.

Про це вона сказала в Бундестазі на дебатах щодо оборонного бюджету, повідомляє Die Welt.

"Було б правильним створити кібервійська, оскільки гібридна війна є частиною воєнної доктрини Росії – абсолютно офіційно", – заявила канцлерка.

Ангела Меркель також підтримала необхідність підвищення військових витрат країни. Вона наголосила, що це потрібно не заради озброєння, а задля закупівлі спорядження, що дасть змогу бійцям Бундесверу гідно виконувати завдання міжнародних місій, НАТО і національної оборони. "Звичайно, ми маємо бути готовими до оборони. Інакше у нас немає шансів", – додала політикиня.

Торік у квітні у збройних силах Німеччини офіційно почав працювати підрозділ із кіберзахисту, який налічує 13,5 тисячі осіб. Головне завдання нового підрозділу - захист Німеччини від кібератак.

Нагадаємо, наприкінці лютого стало відомо, що інформаційна мережа уряду Німеччини "Берлін-Бонн" (IVBB), яка вважається особливо надійно захищеною, зазнала хакерських атак. Повідомлялося, що сама кібератака не завдала практично жодної шкоди: хакерам не вдалося отримати доступ до даних мережі. У Федеральному відомстві з охорони Конституції Німеччини вважають, що за нещодавно викритий кібернапад на комп'ютерні мережі уряду ФРН, найімовірніше, відповідальна Росія.

Того ж місяця міністерка оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) заявила, що кібератаки є найбільшою загрозою для глобальної стабільності.