Українські заробітчани в Польщі рідко звертаються у поліцію по допомогу - експерт

Українські заробітчани в Польщі рідко звертаються у поліцію по допомогу - експерт

Українці, що працюють у Польщі, рідко звертаються по допомогу у поліцію або до правозахисних організацій.

Про це сьогодні заявила голова департаменту Центру східних досліджень в Польщі Марта Ярошевич, - передає УНН з посиланням на QHA.

"Якщо ти працюєш легально, то тобі не треба боятися звертатися у поліцію або до правозахисних організацій. Не бійтеся звертатися до поляків, адже найбільша біда трудових мігрантів з України в тому, що вони знаходяться у "своїх мережах", — радить Ярошевич.

За її словами, польський уряд активно займається інтеграцією українців у Польщі, незважаючи на великий потік мігрантів.

"Це велика соціальна революція для Польщі. Польща є національною державою і два мільйони мігрантів — це нове явище для нас. Ми просто ще недостатньо знайомі один з одним, а треба знайомитися", — зазначила вона.

Ярошевич додала, що легальна робота за трудовим договором зобов'язує польський уряд надати українським мігрантам усі необхідні "умови комфорту".

Нагадаємо, українці у Польщі є найчисленнішою групою іноземців, які є лідерами у статистиках за кількістю в’їздів до Польщі, проживання в країні, працевлаштування та навчання у Польщі, а також серед тих, хто звертається з проханням набуття польського громадянства.