Президент Франції закликав протистояти "вірусу" фейкових новин

Президент Франції закликав протистояти "вірусу" фейкових новин

Викривлені новини та фейкові інформаційні повідомлення підривають основи самої демократії як однієї з головних цінностей цивілізованого світу.

Про це заявив, виступаючи у середу в Конгресі США президент Франції Емануель Макрон, передає Укрінформ.

"Для того, щоб захистити наші демократії, ми повинні протистояти поширенню вірусу фейкових новин, який піддає наші народи невиправданим страхам і уявним ризикам", - заявив французький лідер. Він наголосив, що викривлення інформації – це ніщо інше як викривлення самої демократії, яка засновується на можливості вибору та раціональному підході у прийнятті рішень.

Президент Франції Емануель Макрон виступав англійською і неодноразово зривав гучні оплески в залі американського Конгресу. Він також зупинився на інших актуальних темах глобального характеру. Зокрема, він наголосив на необхідності продовження Іранської ядерної угоди, відданості Паризькій домовленості щодо збереження клімату, протистояння авторитарним режимам.

Нагадаємо: 23 квітня президент Франції прибув до США з першим державним візитом, під час якого, в тому числі, провів особисті зустрічі з президентом Сполучених Штатів.