Проект хмарочоса в стилі орігамі створили польські архітектори

Проект хмарочоса в стилі орігамі створили польські архітектори

Компанія Skyshelter.zip, яка базується у Польщі, здивувала світ незвичною архітектурною розробкою. Креативний проект створили у стилі орігамі.

За словами авторів, хмарочос буде призначений для постраждалих від стихійних лих – ураганів, повеней і землетрусів, повідомляє журнал eVolo.

Оригінальна будівля зможе бути пересувною. Щоб встановити хмарочос, потрібно буде кілька гвинтокрилів, які зможуть розправити всю конструкцію. Тільки після цього під дахом споруди встановлять балон з гелієм, який допоможе остаточно випрямити будівлю.

Розробники хмарочоса-орігамі запевняють, що в будинку буде електроенергія. Її надаватимуть сонячні батареї, розташовані на стінах. Всередині споруди з легкістю можна розмістити спальні та приміщення для надання медичної допомоги.

Архітектори врахували тонкощі порятунку людей під час стихійного лиха. Зокрема, така висота освітленої будівлі потрібна для того, щоб інші постраждалі внаслідок стихійного лиха здалека побачили споруду і йшли до неї. Окрім цього, будівля не буде займати багато місця. Це допоможе її встановлювати навіть посеред житлового кварталу.

Незвичний проект був представлений на конкурсі "Хмарочоси-2018". Експерти оцінили розробку та присудили їй перше місце.