Перевірка керівників в'язниць розпочнеться в Україні у червні (аудіо)

Перевірка керівників в'язниць розпочнеться в Україні у червні (аудіо)

Перевірка доброчесності керівників в'язниць і слідчих ізоляторів розпочнеться в Україні у червні.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції у Києві заступник міністра юстиції Денис Чернишов. За його словами, до кінця травня триватиме створення комісії у складі представників Генеральної прокуратури, Ради Європи, Товариства Червоного Хреста, незалежних експертів.

До першого червня керівники усіх понад ста тридцяти пенітенціарних установ України мають подати заявки для участі у конкурсі. Вони складатимуть письмовий іспит, випробування на фізичну підготовку та пройдуть співбесіду, говорить Денис Чернишов.

Прослухати

Під час перевірки доброчесності керівників пенітенціарних установ необхідно, передовсім, перевіряти знання міжнародного законодавства проти тортур, як-от Конвенції проти тортур, практики Європейського суду з прав людини.

Таку думку в коментарі Українському радіо висловив експерт українського інституту з прав людини Михайло Чаплига. За його словами, керівники тюрем мають розуміти національний превентивний механізм проти катувань, а також європейські стандарти роботи пенітенціарних закладів.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!