У столиці стартував Фестиваль писанок

У столиці стартував Фестиваль писанок

На Софійській площі у Києві розпочався VIII Всеукраїнський фестиваль писанок.

Про це розповіла голова постійної комісії Київської міськради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Ганна Старостенко, повідомляє Укрінформ.

"Родзинкою святкування є 374 пасхальні зайці, які розмальовані в індивідуальному стилі художниками України, і нам дуже приємно, що цьогоріч будуть представлені не лише традиційні писанки, але й такі цікаві зайчики, вони вже у світі стали символом великодніх свят. Я сподіваюся, що ця традиція приживеться й у нас", - сказала Старостенко.

Вона зазначила, що торік на великодні свята та фестиваль писанок до Києва завітало 2 млн туристів. Очікується, що цьогоріч ця цифра буде більшою. Головна мета дійства - популяризація свята і міста, створення умов для того, щоб і кияни, і гості столиці мали змогу гарно проводити час.

За словами організатора заходу - засновника проекту "Folk Ukraine" Ігоря Добруцького, Софійську площу прикрашають і великі писанки, яких майже 500. За його словами, над оформленням святкових писанок та зайців працювало 750 художників із різних куточків України.

Крім того, на Софійській площі встановлена 6-метрова світлодіодна писанка-альтанка, де можна відпочити, попити кави та сфотографуватися на пам'ять.

Ігор Добруцький розповів, що фестиваль охопить 4 локації - Софійську, Михайлівську площі, Володимирський проїзд та прилеглі сквери.

Додамо, Всеукраїнський фестиваль писанок триватиме до 22 квітня.