Менторка Ельдара Галімова: "Ми розвиваємо навички теперішнього і майбутнього"

Менторка Ельдара Галімова: "Ми розвиваємо навички теперішнього і майбутнього"

Майбутні професії і майбутні студенти. Які навички і професії будуть актуальні за 20 - 30 - 50 років, незважаючи на технологічний прогрес? Про це в програмі "Сьогодні. Вдень" розмірковувала менторка Української академії лідерства Ельдара Галімова.

Ельдара Галімова: "Якщо дивитися на аналіз ринку праці, то 60 відсотків тих, хто закінчує виш, працює не за фахом. Формальний підхід - диплом, а не знання. Питання - в свідовому виборі, коли ти сам вирішуєш, що для тебе важливо. Ми живемо в швидкоплинному світі і ніхто не може зпрогнозувати яким він буде у 2050 році, але він буде інакшим. Чимало дітей будуть вчтися на професії, яких зараз не існує. Зараз в тому світі, в якому ми живемо, дуже важливо бути гнучким, бути відкритим для світу, готовим до того, що може доведеться змінуювати навички, спеціальність. Для сучасної людини дуже важливо критично мислити.
Практика соціального року поширена в різних країнах світу, коли молодь не одразу вступає в університет, а займає цей рік чимось, що може розширити свідомість. Якщо ти взяв соціальний рік, то при вступі в університет буде зрозуміло, що ти маєш громадянську позицію. Лідерство - гармонійний процес. Нам важливо, щоб наші майбутні лідери зараз мали навички роботи в команді, вміння виходити із зони комфорту, опановувати нові навички і вміння. Життя - це рух, ми рухаємося до нових знань. Частиною програми є волонтерство. Ми розвиваємо навички теперішнього і майбутнього".


Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях із 13.00 до 15.00!