Весняний призов в Україні стартує 2 квітня

Весняний призов в Україні стартує 2 квітня

Весняний призов на строкову військову службу в Україні розпочнеться 2 квітня та триватиме до 31 травня.

Призову на строкову військову службу підлягають особи, яким виповнилося 20 років та які ще не досягли 27-річного віку. Про це розповів начальник Головного управління персоналу та заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України Артур Артеменко, передає "Інтерфакс-Україна".

Призовні комісії всіх рівнів розпочнуть свою роботу 2 квітня разом зі стартом кампанії, а завершать її 31 травня. Призову на строкову військову службу підлягають придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, і особи, які не досягли 27-річного віку. З початку 2018 року на службу за контрактом вже прийнято 6,7 тисячі осіб. Крім цього, сформовано оперативний резерв Збройних сил України в кількості 144 тисяч резервістів, зазначив він. За його словами, загалом підлягають призову 15 тисяч 190 осіб.

"З них до ЗСУ буде спрямовано 8 тисяч 990 осіб, до Держспецслужби транспорту –  тисяча осіб, до Національної гвардії – 4 тисячі осіб, у Держприкордонслужбу - тисяча 200 осіб", – зауважив заступник начальника Генштабу.

Артур Артменко наголосив, що 61,6 мільйона гривень обсягів видатків на призов планується перерахувати до 6 квітня в усі комісії.