Борг Києва за опалення і гарячу воду становить 5,6 мільярда гривень

Борг Києва за опалення і гарячу воду становить 5,6 мільярда гривень

На 1 березня 2018 року борг Києва за опалення і гарячу воду становить 5,6 мільярда грн.

Про це повідомили в прес-службі "Київенерго".

"Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ВАТ "Київенерго" на 1 березня 2018 збільшилася на 437 млн грн до 5,62 млрд грн. Найбільшу заборгованість за опалення і гарячу воду перед ПАТ "Київенерго" мають населення та ЖЕО столиці - 2,9 млрд грн (2,1 млрд грн за опалення, 800 млн грн за гарячу воду) і 826 млн грн відповідно", – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що також зросли і борги державного бюджету за опалення і гарячу воду.

"На 1 березня 2018 борг з компенсації пільг та субсидій за теплоенергію збільшився на 174,7 млн грн і досяг 1,1 млрд грн. Заборгованість організацій, що фінансуються з держбюджету, становить 191,2 млн грн", – додали в "Київенерго".

Найбільші борги за опалення і гарячу воду зафіксовано в Шевченківському (502,8 млн грн) та Деснянському (434,2 млн грн) районах столиці.

У "Київенерго" наголошують, що не мають інших фінансових джерел для погашення заборгованості за спожитий газ, крім розрахунків споживачів, тому недотримання платниками фінансової дисципліни ставить під загрозу роботу компанії. Сплачені клієнтами гроші зараховуються на спеціальні рахунки, з яких, згідно алгоритму НКРЕКП, автоматично перераховуються на оплату за газ та його транспортування.

На 1 вересня 2017 року борг Києва за тепло перед "Київенерго" становив 2,6 млрд грн.