Політик, науковець Сергій Джердж: "Більш впливовими на Росію були б економічні санкції"

Політик, науковець Сергій Джердж: "Більш впливовими на Росію були б економічні санкції"

Понад двадцять країн заявили про рішення вислати російських послів зі своїх держав. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" ситуацію прокотентував голова Громадської Ліги "Україна – НАТО" Сергій Джердж:
 
"Факти, які були передані до ЄС, переконали країни, що потрібно здійснити якусь відповідь на агресію Росії, фактично на застосування бойової отруйної речовини в Європі. І на сьогодні вже 27 країн прийняли рішення про висилання російських дипломатів - це 151 особа. Це здійснила більшість європейських країн. 
 
Я думаю, що точка неповернення пройдена в розумінні того, що Росія здійснює сьогодні в світі - не лише в Україні, не лише в Сирії, кібервійна проти США, втручання у вибори в Нідерландах...
 
Для Росії сьогодні, як країни-агресора, завтра буде ще гірше, ніж було вчора. Висилка дипломатів - безпрецедентний випадок. Така спільна думка багатьох країн повинна змусити Росію задуматись, що можливо щось не так в їхньому королівстві. Хоча мені здається, що більш впливовими на Росію були б економічні санкції, які  пов'язані з нафтою. Якби європейські країни припинили закупку нафти в Російській Федерації, це серйозно вдарило б по економіці Росії".
 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!