СБУ видворила з України "спецкорів" агресора

СБУ видворила з України "спецкорів" агресора

СБУ примусово повернула до РФ та Казахстану спецкореспондентів російських "Первого канала" та телеканалу "Россия".

Пропагандистки були відряджені до Києва для підготовки тенденційних сюжетів про святкування в Україні "Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби задокументували, що за задумом російських пропагандистів відзняті Валентиною Соловйовою та Ольгою Юр’євою відеоматеріали планувалось використати для дискредитації України перед світовою спільнотою та поширенню дезінформації серед населення", - йдеться у повідомленні.

Соловйову примусово повернуто до РФ, а Юр’єву до Казахстану із забороною в’їзду в Україну терміном на 3 роки, інформує СБУ.

СБУ нагадує: згідно з Указом Президента України №133 від 15 травня 2017 року до російських "Первого канала" та "Россия" застосовані спеціальні обмежувальні заходи щодо діяльності на території нашої держави.

Нагадаємо, у Дніпрі викрили агентів Кремля, які готували провокації до 9 травня. Вони повинні були виготовити прапори із забороненою в Україні символікою тоталітарних режимів.

Раніше представники СБУ затримали двох мешканців Сумської та Київської областей, які адміністрували антиукраїнські спільноти у соцмережі "Вконтакте". Зловмисники отримали вказівку від російських спецслужб організувати підбір бажаючих за гроші вийти на т.зв. "Марш безсмертного полку" у різних містах країни.