В Європарламенті чекають на пояснення Цукерберга

В Європарламенті чекають на пояснення Цукерберга

Європейський парламент чекає засновника соцмережі Facebook Марка Цукерберга, щоб він роз'яснив ситуацію з витоком даних користувачів.

Про це президент Європарламенту Антоніо Таяні написав у Twitter.

"Ми чекаємо, щоб представники Facebook дали свідчення про прозорість і дотримання правил ЄС щодо захисту даних у комітеті правосуддя. Маніпулювання персональними даними є неприйнятним і загрожує демократії", - наголосив Таяні.

Марка Цукерберга запросили до Європарламенту. Facebook має роз'яснити 500 мільйонам європейців, що персональні дані не використовуються для маніпулювання демократією, заявив він.

Нагадаємо, раніше керівника Facebook Inc. закликали відзвітувати перед британськими парламентарями через скандал навколо "Cambridge Analytica". Відповіді на запит від Цукерберга чекають до 26 березня.
 
Йдеться про можливе потрапляння даних користувачів соцмережі в розпорядження британської компанії "Cambridge Analytica", пов'язаної з передвиборчим штабом американського президента Дональда Трампа.

Facebook почав внутрішнє розслідування після інформації, що "Cambridge Analytica" зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів громадян, які мають сторінки в соцмережі. Facebook 16 березня заблокував цю компанію, хоча та все заперечує.