Президент США звинуватив у брехні екс-директора ФБР

Президент США звинуватив у брехні екс-директора ФБР

Відповідний допис глава Білого дому розмістив на своїй твіттер-сторінці, після перегляду телепрограми на каналі "Fox News".

"Вау! Подивіться, Комі збрехав під присягою сенатору-республіканцю Чаку Гресслі, коли його запитали: "Чи були ви коли-небудь анонімним джерелом ... або знали когось іншого, хто був анонімним джерелом?" Він сказав категорично: "Ніколи, ні". Він збрехав", - написав Трамп.

Як уже повідомлялося, генпрокурор США Джефф Сешнс оголосив про звільнення заступника глави ФБР Ендрю Маккейба, який разом із Джеймсом Комі розслідував зв'язки кампанії Трампа з росіянами. Маккейб сам подав у відставку через тиск на нього з боку Білого дому. Він був офіційно звільнений за півтора дні до виходу на пенсію.

Генпрокурор, який одночасно очолює Міністерство юстиції та якому підпорядковане ФБР, пояснив своє рішення тим, що Маккейб начебто допускав витоки секретної інформації у ЗМІ щодо втручання росіян у президентську кампанію в США.

Сам Маккейб спростовує ці звинувачення та заявляє, що таким чином адміністрація Трампа намагається дискредитувати розслідування по Росії, а також безпосередньо ФБР для того, щоб відвести загрозу від свого президентства.