Європа не визнає результатів виборів в окупованому Криму (аудіо)

Європа не визнає результатів виборів в окупованому Криму (аудіо)

Європейська спільнота не визнає результатів виборів президента Росії в окупованому Криму та продовжить зусилля, спрямовані на припинення порушень норм міжнародного права з боку Росії.

Про це сказала Віце-президент Єврокомісії - Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні сьогодні у Києві після зустрічі з Президентом Петром Порошенком. Далі - фрагмент її заяви в оригінальному перекладі.

Прослухати


Україна повторно звернулась до Єврокомісії і до країн Євросоюзу із закликом не підтримувати російський газотранспортний проект "Північний потік-2". Про це за підсумками зустрічі з Федерікою Могеріні повідомив Президент Петро Порошенко.

Прослухати

Нагадаємо, 1 березня Росія зменшила транзит газу до ЄС українською газотранспортною системою після того, як наприкінці лютого Стокгольмський арбітраж за підсумками кількох взаємних позовів компанії "Нафтогаз України" і російського "Газпрому" ухвалив рішення на користь України. За ним, зокрема, Газпром має сплатити Україні понад 2 з половиною мільярда доларів.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!