Розгляд справи Геннадія Труханова перенесено на 27 лютого (аудіо)

Розгляд справи Геннадія Труханова перенесено на 27 лютого (аудіо)

Питання про усунення Геннадія Труханова з посади мера Одеси буде розглянуто 27 лютого. Такого запобіжного заходу для нього вимагає спеціалізована антикорупційна прокуратура у зв'язку зі звинуваченням мера у привласненні майна.

Солом’янський районний суд Києва мав розглянути це клопотання сьогодні, але оголосив перерву  через технічні проблеми – через несправність звукозаписувальної техніки.

Подробиці розповість Тетяна Ковальчук:
                                   
"До приміщення Солом’янського суду Києва через два кордони силовиків змогли потрапити журналісти та кілька депутатіа. Інші люди, які прийшли підтримати Геннадія Труханова,  а також активісти, які виступають проти мера — залишились під будівлею.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детектив просять суд усунути мера від виконання обов’язків та взяти його під арешт. Геннадій Труханов може використати владні повноваження і впливати на свідків, знищувати чи спотворювати документи, перешкоджати слідству, говорить прокурор САП Валентин Мусіяка.

НАБУ та САП розслідують можливу причетність Геннадія Труханова та інших посадовців Одеської міськради до схеми, що нібито  завдала збитків місцевому бюджету Одеси. Як йдеться у звинуваченні, у вересні 2016 року Одеська мерія придбала будівлю, що раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11 з половиною мільйонів гривень.

Звинувачення вважає, що ціну завищили. Покупців на це приміщення не було, тому мерія мала б наполягати на зниженні  ціни, говорить прокурор САП Валентин Мусіяка.

Сам Геннадій Труханов, виступаючи у суді, обґрунтував необхідність купівлі будівлі заводу "Краян" для розміщення там центру надання адміністративних послуг  турботою про комфорт співробітників Центру, якідоти  працювали у поганих умовах, та одеситів, які змогли б знайти всіх чиновників у одній будівлі. Ціну за приміщення колишнього заводу - вважає ринковою, каже Геннадій Труханов.

Засідання Соломянського суду щодо усунення підозрюваного Геннадія Труханова з посади мера Одеси перенесено на  27 лютого".

Тетяна Ковальчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!