Розгляд справи Гаврилової перенесено на 1 березня (аудіо)

Розгляд справи Гаврилової перенесено на 1 березня (аудіо)

На 1 березня перенесено розгляд клопотання прокуратури про усунення від виконання посадових обов'язків голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової.

Це рішення мав розглянути сьогодні Апеляційний суд Києва, але переніс засідання у зв"язку з тим, що не отримав іще усіх матеріалів справи з суду першої інстанції.

Про це повідомив журналістам прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець. Лідію Гаврилову звинувачують у тому, що вона упродовж 2015-16-го років нібито отримала активів на 10 мільйонів гривень і не внесла їх у декларацію.

Прослухати

Нагадаємо, 25 січня суд обрав для Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов"язання на 2 місяці. Прокуратура клопоче, щоб підозрювану також усунули з посади, поки триватиме розгляд судової справи.

Лідія Гаврилова сьогодні у коментарі журналістам сказала, що золоті злитки загальною вагою 75 грамів – подаровані їй близькими родичами, і що вона збиралася їх внести в електронну декларацію за підсумками 2017-го року. А більша частина коштів, знайдених у неї під час обшуку детективами НАБУ, належить членам її родини, які віддали їй гроші на зберігання, каже Лідія Гаврилова.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!