Презентовано перший промо-ролик фільму "Крути 19 18" (аудіо)

Презентовано перший промо-ролик фільму "Крути 19 18" (аудіо)

"Крути 19 18" – історична драма режисера Олексія Шапарєва, присвячена подіям сторічної давнини. Знімальний процес завершився минулого тижня. А сьогодні творці фільму презентували перший промо-ролик. А також повідомили, що прем’єра відбудеться 6 грудня на день Збройних Сил.

Подробицями ділиться наша колега Тетяна Сергійчук:

"Цей епізод першого трейлера історичного фільму про героїв Крут інтригує глядача і занурює в роки перших визвольних змагань. Бій, який увійшов в історію державотворення українців,  вже наприкінці цього року вийде в художній інтерпретації на великому екрані.

Міністр культури Євген Нищук у картині зіграв невелику епізодичу роль, батька одного з героїв. Каже: подвиг крутян дав імпульс героїзму усім іншим борцям за українську державність.

Творці фільму покажуть і реальні історичні події: окрім самого бою під Крутами, це проголошення 4-м універсалом Центральної Ради Незалежності України сто років тому. Також у стрічці буде шпигунська лінія і любовна.

В основі сценарію фільму Крути 1918 – спогади командира студентського куреня Аверкія Гончаренка. Творці фільму  продемонстрували журналістам кінохроніку початку 20 століття, а також реальний запис спогадів про ті події українського військового армії УНР.

Знімали фільм, в основному, у Києві. А станцію Крути, яка розташована в Чернігівській області, - у селі Сингаївка на Черкащині. Загалом, було задіяло приблизно тисячу акторів і дві тисяч одиниць зброї".

Тетяна Сергійчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!