КМДА обіцяє захистити безпритульних тварин

КМДА обіцяє захистити безпритульних тварин

У Києві прийнята міська цільова програма контролю за утриманням домашніх тварин і регулювання чисельності безпритульних тварин тільки гуманними методами.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

"Місто системно працює над покращенням умов у муніципальному притулку для тварин і підтримує приватні притулки. Напади на притулок "SOS" будуть ретельно вивчені поліцією", заявив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Андрій Фіщук.

Притулок для тварин "SOS" - перший в Україні. Розпочав діяльність у 1997 році. До того часу на місці сьогоднішнього притулку впродовж 55 років функціонував "Цех із утилізації тварин", в якому сотнями тисяч знищувалися безпритульні тварини.

За інформацією президента Товариства захисту тварин "SOS" Тамари Тарнавської, впродовж тривалого часу притулок неодноразово піддавався атакам "догхантерів": вони отруювали та обстрілювали з вогнепальної зброї собак і сам притулок, намагалися його підпалити.

Нагадаємо, міська влада надає активну підтримку трьом найбільшим притулкам: "SOS" у Пирогові, "Київському товариству захисту тварин" (притулок у Гостомелі), благодійному фонду "Сіріус" (с. Федорівка). Зокрема, виділяються кошти на закупівлю кормів для тварин. Із минулого року Київ збільшив загальну допомогу цим трьом притулкам до 800 тисяч гривень на рік.