В середньому на 5 гривень подорожчав бензин на українських АЗС (аудіо)

В середньому на 5 гривень подорожчав бензин на українських АЗС (аудіо)

В середньому на 5 гривень протягом останніх чотирьох місяців подорожчав бензин на українських автозаправних станціях.

Причини цього явища, а також, чого очікувати надалі на ринку пального, - з’ясовувала у аналітиків наша кореспондентка Юлія Конішевська:

"Станом на 9 січня, середня ціна бензину марки А-95 на українських АЗС складає 29 гривень за літр, А-92 обійдеться у 28 гривень за літр, а дизельне пальне – у 27. Це не межа, - каже директор спеціальних проектів науково-технічного центру "Психея" Генадій Рябцев. Експерт прогнозує - до кінця січня ціни зростуть як мінімум на гривню.

 Зростання цін на пальне не вигідне трейдерам - повідомила Українському радіо речниця однієї з українських мереж АЗС Ярослава Полякова. Оскільки, за її словами, це знижує попит на продукт.

Мій співрозмовник – автовласник Анатолій - каже, що чимало втомобілістів шукають зараз, як заощадити на пальному. За його словами, сам він планує переобладнати автівку із бензину на газ, і заощаджувати таким чином до п’ятдесяти відсотків витрат.

Іще один варіант – пересісти на громадський транспорт, а власний автомобіль використовувати лише за потреби,наприклад, для поїздки за місто - додає іще один мій співрозмовник Михайло.

За словами Геннадія Рябцева, здорожчання бензину призведе до підвищення цін на товари і послуги".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!