Програми Kaspersky Lab створюють загрозу безпеці Литви

Програми Kaspersky Lab створюють загрозу безпеці Литви

Литовський уряд дійшов висновку, що програмне забезпечення російської компанії Kaspersky Lab створює потенційну загрозу безпеці країни.

Таку позицію уряд країни сформулював на нараді, повідомляє сайт Міністерства оборони Литви.

"Ми зобов'язані забезпечити кібернетичну безпеку держави, тому рішення уряду є своєчасним і прийняте з урахуванням оцінки загрози та уразливості. Одночасно з іншими державними відомствами ми співпрацюватимемо у пошуку відповідних рішень та заходів", - сказав заступник міністра оборони Едвінас Кярза. Він також відзначив, що хоча рішення діє тільки відносно критичної інфраструктури - систем енергетики, фінансів, транспорту та інших секторів - і керівників громадським сектором, приватні підприємства повинні індивідуально оцінити можливі ризики використання програмного забезпечення.

Після оцінки інформації, наданої литовськими розвідувальними органами з метою усунення "потенційної загрози національній безпеці країни", найближчим часом керуючі інформаційними структурами і ресурсами державного значення повинні замінити це програмне забезпечення на інше - безпечне.