Представники влади на місцях звітуватимуть по-новому (аудіо)

Представники влади на місцях звітуватимуть по-новому (аудіо)

Наступного року мери міст, їх заступники і керівники профільних департаментів, а також голови облрад, облдержадміністрацій і депутати місцевих рад по-новому звітуватимуть перед своїми громадами.

Громадський рух "Чесно" і суспільно-політичний напрям UA: Суспільне мовлення започатковують всеукраїнську кампанію "Чесно звіт", що покликана змінити застарілі принципи звітування представників влади на місцях.

Розповідає Ольга Бутко:
                                        
"Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин днями звітував перед громадою за стандартами "Чесно", тобто, спілкуючись з містянами в прямому ефірі. Зізнається, емоції не вщухли й досі. Бо підготуватись до такого спілкування – якщо погано обізнаний із ситуацією в місті – неможливо, каже посадовець.

Цього року звітувати по-новому наважились одиниці, визнає координатора проекту "Чесно звіт" Віта Думанська. Окрім мера Хмельницького, погодились на це міські голови Івано-Франківська, Чернівців та Львова. Однак, планується, що в наступному році звіти за стандартами "Чесно" стануть регулярними, зауважила експерт.

Інтерактивні прямі ефіри, під час яких і відбуватиметься спілкування посадовців із містянами, забезпечуватимуть регіональні філії ЮА: Суспільне мовлення, повідомив генеральний продюсер суспільно-політичного напряму телерадіокомпанії Андрій Сайчук.
 
Передбачається, що звіти міської влади перед громадянами за стандартами "Чесно" й на платформі Суспільного почнуться в березні наступного року".

Ольга Бутко – Українське радіо.

Прослухати репортаж

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!