У селищі Новолуганському тривають відновлювальні роботи (аудіо)

 У селищі Новолуганському тривають відновлювальні роботи (аудіо)

Тривають відновлювальні роботи у селищі Новолуганському на Донеччині, яке обстріляли бойовики півтори доби тому.
 
Яка допомога надається потерпілим, дізнавалася наша кореспондентка Людмила Кузьменко:
         
"Після подвірних обходів спеціальною комісією, за уточненими оперативними даними станом на ранок середи встановлено, що внаслідок обстрілу у Новолуганському пошкоджено 108 будівель. З них 5 5-тиверхівок, 6 двоповерхових, а приватних будинків 95. Пошкоджені загальноосвітня школа, дошкільний навчальний заклад, амбулаторія, Свято-Вознесенський храм. Оперативний штаб узгоджує дії усіх служб, які зайняті наданням допомоги населенню.

Так, було прийняте рішення, що у першу чергу необхідно убезпечити від опадів школу, де зруйнований дах, тому бригада ДСНС працювала усю ніч, говорить речниця Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Тетяна Ігнатченко.

КОР: Також у школі доведеться міняти усі вікна, чимало вибитих вікон у дитячому садку, амбулаторії. Пані Тетяна говорить, що такі значні обсяги робіт у найкоротші терміни береться виконати одна з фірм міста  Дніпра, обіцяють за тиждень закрити вибиті вікна плівкою, щоб можна було ремонтувати всередині, а потім почнуть вставляти нові вікна.

У селищі відновили електропостачання, запустили котельню, вода є, окрім  невеликої дільниці, де потрібно замінити пошкоджений водогін.

Держслужба з надзвичайних ситуацій розгорнула свої намети, там працює польова кухня, чергує "швидка допомога". Восьмеро поранених внаслідок обстрілу отримують допомогу у лікарнях Бахмута, Світлодарська, Харкова".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!