У Харкові через дощі вийшли з ладу світлофори (аудіо)

У Харкові через дощі вийшли з ладу світлофори (аудіо)

Сьогодні у Харкові через дощі не працюють світлофори.
   
Наша власна кореспондентка Віталіна Зіньківська передає:
           
Поки більшу частину України засипало снігом, Слобожанщину залило дощем. Дві доби злива переходила у мряку, а потім знову відкривалися "небесні шлюзи". Та так, що повиходили з ладу світлофори не тільки у двох найбільших спальних районах Харкова, а й у центрі. Причому, як це завжди буває, на найбільш проблемних ділянках автомагістралей.

Як пояснили у прес-службі Міськвиконкому, вийшли з ладу старі світлофори, колодязі яких робилися без належної гідроізоляції. Дводенний дощ став для них роковим.

Поки що комунальники не можуть назвати, скільки саме цих об’єктів не працює, і тим більше не називають терміни ремонту. Адже світлофор – це не просто стовп з трьома кольоровими лампочками, а серйозна технологічна споруда, до якої прокладаються кабелі, контур заземлення, встановлюється надійна металева конструкція, розробляється схема переключення фаз регулювання руху, програмування контролера, підключення до загальної комп’ютерної системи міста. Вони можуть працювати і в режимі координованого керування "зелена хвиля", і в локальному.

Вартість світлофора та його зведення і підключення може доходити до 800-т тисяч гривень. Проте безпека на дорогах важливіша і вона не повинна залежати від погодних примх".

Віталіна Зіньківська. Харків. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!