Китай може вкласти в українські проекти 7 мільярдів доларів

Китай може вкласти в українські проекти 7 мільярдів доларів

Китай передбачає на спільні успішні проекти з Україною понад 7 млрд доларів США.

Про це заявив віце-прем'єр Держради КНР Ма Кай у ході третього засідання Комісії зі співробітництва між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні потрібно розширювати форми і галузі для спільної роботи, і шукати найбільш сприятливі форми співпраці. Китай передбачив для співпраці з Україною $7 млрд, і навіть більше, якщо будуть успішні проекти. Але треба виходити з потреб ринку, які слід акуратно оцінювати і спрямовувати спільні зусилля у ті сфери, де буде найкращий ефект і результат", - зазначив Ма Кай. Реалізація проектів Україна-Китай має відбуватися з урахуванням їх готовності, потреб та можливостей ринку, переконаний віце-прем'єр Держради КНР.

За підсумками засідання комісії Україна і Китай підписали спільний протокол, де визначили ключові досягнення та подальші плани розвитку подальшого співробітництва Україна-Китай та низку галузевих двосторонніх угод у сфері енергетики та енергоефективності, торгівлі, АПК, транспорту та інфраструктури, науки та інших.

Комісія зі співробітництва між Урядом України та Урядом КНР працює на підставі Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки. У рамках Комісії створено 7 галузевих Підкомісій та Робоча група з питань інвестицій. Комісія має проходити 1 раз на два роки, Підкомісії – 1 раз на два роки або кожен рік.