Балуха відпустили з СІЗО під домашній арешт

Балуха відпустили з СІЗО під домашній арешт

Суд у Криму перевів українського активіста Володимира Балуха з СІЗО під домашній арешт.

Про це повідомляє BBC.

Як повідомила правозахисна організація "Кримська правозахисна група", таке рішення ухвалив Роздольнєнський районний суд. Активіст перебуватиме під домашнім арештом наступні два місяці.

Адвокат Балуха клопотав, аби його підзахисному змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. Сторона обвинувачення просила суд перевести активіста під домашній арешт.

У серпні Володимира Балуха засудили до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії загального режиму. Його затримали 8 грудня 2016 року і звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

Володимир Балух свою провину не визнав, а кримінальну справу проти себе назвав політичним замовленням. Захист українця твердив, що справу сфабрикували.

Співробітники ФСБ заявили, що на горищі його будинку знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок.

На думку правозахисників, є підстави вважати, що патрони підкинули під час обшуку, щоб сфальсифікувати нову кримінальну справу проти активіста.

Напередодні обшуку і затримання Володимир Балух на своєму будинку в селі Серебрянка Роздольненського району розмістив табличку з адресою "вул. Героїв Небесної сотні" та прапор України.