Балуха утримують у штрафному ізоляторі, аби унеможливити дострокове звільнення – адвокат

Балуха утримують у штрафному ізоляторі, аби унеможливити дострокове звільнення – адвокат

Адміністрація російської колонії в Тверській області, в якій утримують українського активіста з Криму Володимира Балуха, систематично поміщає в’язня до штрафного ізолятора, аби унеможливити його умовно-дострокове звільнення.  

Про це адвокат Балуха Ольга Дінзе заявила 13 травня в коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

"Думаю, що його будуть продовжувати там тримати принаймні до 19 травня. У характеристиці напишуть, що він злісний порушник, і умовно-дострокове звільнення йому не рекомендовано", – сказала адвокат.

Адвокат також зазначила, що самопочуття українця "дуже погане і емоційно, і фізично".

Крім того, Балух написав заяву адміністрації колонії, щоб до нього для попереднього огляду допустили цивільного лікаря,  а також написав листа зі штрафного ізолятора колоніїу Росії. Він повідомив, що до нього не пускають українського консула, бо вважають громадянином Росії.

Нагадаємо, на початку 2018 року так званий Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив Володимира Балуха до майже чотирьох років ув'язнення за нібито зберігання боєприпасів, але, за словами захисту, окупаційна влада засудила його через те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я свого будинку. 8 лютого 2019 року Володимиру Балуху виповнилося 48 років.

У березні українського політв'язня Володимира Балуха доставили у колонію у Тверській області.

Володимир Балух, фото:24 канал