В Дрогобичі відкрили меморіальну таблицю Герою України Олегу Ушневичу (аудіо)

В Дрогобичі відкрили меморіальну таблицю Герою України Олегу Ушневичу (аудіо)

Сьогодні, в День Гідності та Свободи, в місті Дрогобичі на Львівщині урочисто відкрили меморіальну таблицю на будинку, де мешкав Герой України Олег Ушневич. Він загинув у Києві на Євромайдані 20-го лютого 2014-го року від двох куль снайпера, які влучили чоловікові прямо в серце.

Розповідає наша кореспондентка Наталія Козачук:

"У цьому будинку, розташованому на вулиці Володимира Великого, Олег Ушневич провів своє дитинство, яке не можна назвати надто щасливим. Коли хлопцеві було лише 3 роки, на других пологах померла його матір, залишивши на руках чоловіка Михайла двох маленьких синів. Батько, який тоді працював на місцевому нафтопереробному заводі, вкладав у дітей всю душу і сили. Олег здобув вищу освіту, вчителював у Сколівському районі, а потім був змушений виїхати на заробітки в Португалію. Звідти він і повернувся в Україну, як тільки-но в Києві почався Євромайдан, - розповів батько Олега Михайло Ушневич.

На Майдані 32-річний Олег Ушневич пробув три місяці, а 20-го лютого дві снайперські кулі, які влучили в його серце, зупинили його назавжди.

Додам, що Олегу Ушневичу посмертно присвоїли і звання "почесного громадянина Дрогобича".

Наталія Козачук, Львівщина, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!