На Львівщині стався вибух у багатоквартирному будинку (Аудіо)

На Львівщині стався вибух у багатоквартирному будинку (Аудіо)

Неправильна експлуатація газового балона стала причиною вибуху в багатоквартирному будинку в Дрогобичі на Львівщині. Тепер винуватцю трагедії загрожує до трьох років позбавлення волі за статтею "порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.
 

Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:
                  
"У своєму помешканні, розташованому на третьому поверсі багатоквартирного будинку, сорокарічний дрогобичанин бував рідко – тривалий час він працює за кордоном. Приїхавши ненадовго додому, він вирішив погрітися, під’єднавши газовий балон до печі. Вночі балон розігрівся, і газова суміш вибухнула, - розповів старший інспектор обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Ігор Курус.

Вибух трапився внаслідок неправильного використання газового балону, який власник під’єднав до пічки.

Сам винуватець вибуху нині перебуває в реанімаційному відділенні Дрогобицької лікарні. В нього важкі термічні опіки усього тіла. І лише дивом інші 16 мешканців будинку не постраждали. Тимчасом рятувальники вже вкотре попереджають про небезпеку від неправильної експлуатації газових приладів. Вони закликають не грітися відкритими духовками та увімкненими конфорками, не ставити газові балони біла джерела тепла, не ремонтувати самотужки газове обладнання і вмикати газові прилади лише при відчиненій кватирці".

Додам, що лише цього року на Львівщині зафіксовано вже більше ста випадків отруєння людей чадним газом, і десятьох людей врятувати не вдалося".

Наталія Козачук, Львівщина, Українське радіо.

Прослухати репортал

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!