Український красень "Ан-70" позбудеться російських деталей

Український красень "Ан-70" позбудеться російських деталей

Військово-транспортний літак "Ан-70" виробництва ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром", буде модернізований, отримає нову авіоніку та позбудеться російських деталей.

Про це повідомляє "Укроборонпром".

"Завдяки цій модернізації планується розширити унікальні характеристики літака, в першу чергу, завдяки передовим цифровим системам", - зазначили у держконцерні.

Про відповідну готовність узяти участь у модернізації літака під час провідної міжнародної виставки "Dubai Airshow-2017" заявили компанії з Королівства Саудівської Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратів і Туреччини.

Гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов заявив, що успішна реалізація міжнародної програми літака "Ан-132" дала старт новим спільним проектам української авіапромисловості з іноземними компаніями.

Нагадаємо, "Ан-70" - середньомагістральний вантажний (оперативно-тактичний військово-транспортний) літак нового покоління ДП "Антонов". У 2015 році Ан-70 прийнято на озброєння ЗСУ і модернізація транспортника розглядається з-поміж заходів щодо підвищення мобільності та боєздатності української військово-транспортної авіації (ВТА).

За оцінками експертів, "Ан-70" за своїми характеристиками перевершує аналоги, зокрема й європейський літак "А400М". Уніфікована під вимоги НАТО версія "Ан-70 Ан-7Х" отримала високі оцінки фахівців і розглядалася на певному етапі як базовий варіант нового європейського середнього транспортника. Україна пропонує зарубіжним партнерам, зокрема й західним, співпрацю з розвитку програми "Ан-70".

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків самого широкого призначення. З 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

"Dubai Air Show", що триває нині в ОАЕ, є наймасштабнішим у Близькосхідному регіоні міжнародним авіакосмічним салоном у світі. Україна презентує на "Dubai Air Show-2017" середній транспортний літак "Ан-70" і побудований на замовлення Саудівській Аравії літак-демонстратор "Ан-132-Ан-132D".