Україна хоче долучитися до ізраїльської програми "Відкрите небо" (аудіо)

Україна хоче долучитися до ізраїльської програми "Відкрите небо" (аудіо)

Незабаром активізується авіасполучення між Україною та Ізраїлем до дев’ятисот тисяч пасажирів  на рік.

Докладніше розповідає наша кореспондентка в єврейській державі Світлана Глаз:

"Україна має бажання долучитися до ізраїльської програми "Відкрите небо", яка успішно діє вже кілька років на європейському просторі, і з таким проханням звернулася до відповідних відомств Ізраїлю.

Напередодні міністри транспорту та розвідки і у справах Єрусалима та збереження навколишнього середовища  Ісраель Кац та Зеев Елькін обговорили таку можливість. Останній очолює і спільну комісію з питань економічного розвитку ізраїльсько-українських відносин. Зеев Елькін зауважив, що вільний режим польотів дозволить збільшити кількість рейсів і знизити ціни на квитки, що важливо для сотень тисяч ізраїльтян і українців.

За даними Управління цивільної авіації Ізраїлю лише за останні два роки пасажиропотік між країнами зріс на 300 тисяч пасажирів і має досягти 900 тисяч у нинішньому. Відкриті нові авіасполучення між Тель-Авівом і Одесою, Львовом, Харковом і Дніпром. Це позитивна динаміка, яка свідчить про зміцнення економічних зв’язків двох країн. Наразі лише до Києва з Тель-Авіва і назад, щотижня здійснюється 31 рейс, що на 7 більше, ніж це було на початку року".

Світлана Глаз з Ізраїлю для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!