Затримано чергову партію контрабандних медпрепаратів

Затримано чергову партію контрабандних медпрепаратів

Працівники Київської митниці ДФС попередили чергову спробу незаконного ввезення на територію України партії медичних препаратів.

402 упаковки медичних препаратів дев'яти найменувань для лікування таких важких хвороб як гепатит, онкологія тощо намагався протизаконно ввезти громадянин Індії, який постійно мешкає в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Для проходження митного контролю іноземець обрав спрощену систему - "зелений коридор", чим автоматично засвідчив, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України. Препарати "Natdac 60", "Leukeran", "Bleocel", "Pazopanib", "Resof", "Velpanat", "Bendit", "Hepcfix", які знаходилися у двох дорожніх валізах громадянина, були виявлені під час вибіркового митного контролю багажу на рентген-апараті, після перетину громадянином "білої лінії", яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю "зелений коридор", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, документів, що підтверджують вартість препаратів, а також рецепту, виданого на його ім'я, на переміщувані лікарські засоби пасажир не надав. На момент проходження митного     контролю належним чином оформленої митної декларації громадянин не надав, з приводу декларування до інспекторів митниці не звертався.

З виявлених лікарських засобів громадянину Індії було пропущено 5 упаковок кожного найменування, відповідно до Постанови КМУ № 458 від 23.05.2012 року "Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування".

За протоколом про порушення митних правил вилучено до винесення судом рішення у справі 357 упаковок із лікарськими засобами.