У Бонні відкрилася Міжнародна кліматична конференція ООН (аудіо)

У Бонні відкрилася Міжнародна кліматична конференція ООН (аудіо)

У німецькому Бонні сьогодні відкрилася Міжнародна кліматична конференція ООН. У форумі, що триватиме до 17 листопада, беруть участь близько 25 тисяч делегатів з усього світу. Заходу передували масові акції протесту противників вугільної індустрії.

З Німеччини повідомляє наша кореспондентка Ганна Снігур-Грабовська:

"Попри багатотисячні протести антиглобалістів, які відбулися цими вихідними у Бонні та містечку Керпен, де розташований вугільний кар'єр Гамбах,  щорічна 23-я конференція ООН з питань клімату стартувала вчасно. Головуючою країною є Фіджі, проте через велику кількість учасників захід було вирішено проводити у німецькому Бонні, де розташована штаб-квартира Секретаріату Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату.

Цьогоріч делегати повинні конкретизувати плани реалізації кліматичної угоди, підписаної 2015 року в Парижі. Тоді, підтримавши ініціативу ООН, держави взяли на себе зобов'язання скоротити викиди парникових газів, аби до кінця століття зберегти глобальне потепління в межах двох градусів за Цельсієм. У боннському форумі, зокрема, візьмуть участь канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон, а також голлівудські знаменитості -  Леонардо ді Капріо та Арнольд Шварценеггер.

Нагадаю, зі 197 країн-учасниць Конвенції ООН зі зміни клімату Паризьку угоду ратифікували лише 169. Крім того, влітку президент США Дональд Трамп заявив, що його країна виходить з договору. Україна підписала та ратифікувала Паризьку угоду торік. Делегацію нашої держави на боннській конференції очолює Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак".

Ганна Снігур-Грабовська, з Німеччини, для Українського Радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!