Розстріл прихожан церкви в Сазерленд-Спрінгс (аудіо)

Розстріл прихожан церкви в Сазерленд-Спрінгс (аудіо)

Щонайменше 27 людей загинули і 20 дістали  поранення в результаті стрілянини, яку  напередодні влаштував озброєний чоловік в одній із баптистських церков у містечку Сазерленд-Спрінгс,  у штаті Техас,  за 50 км від міста Сан-Антоніо.

З подробицями наша кореспондентка в США – Аліса Прожогіна:
                            
"За попередніми даними, нападник - молодий білий чоловік, одягнений у все чорне - в бронежилеті  і з штурмовою автоматичною гвинтівкою, об 11.30  за місцевим часом увійшов в будівлю церкви та відкрив стрілянину.

В цей час там тривала недільна служба. Як повідомляє поліція, серед загиблих - прихожани у віці від 5 до 72 років.

Згідно з інформацією американських ЗМІ, ім'я озброєного нападника - Девін Патрік Келлі, який раніше з ганьбою був звільнений з Військово-повітряних сил США.

Келлі вступив на службу на військову авіабазу в штаті Нью-Мексико в 2010 році, проте в 2012 трибунал порушив проти нього справу за побиття дружини і дитини і пізніше засудив до 12 місяців в'язниці. У 2014 Келлі був розжалуваний і звільнений з армії.

Федеральне законодавство забороняє продаж зброї особам, з ганьбою звільненим з лав збройних сил, проте гвинтівку, як повідомив телеканал Сі-Ен-Ен, Келлі купив в Сан-Антоніо вже в 2016 році, вказавши невірну адресу  та збрехавши, відповідаючи  на запитання про наявність судимості.

Нападник покинув місце злочину на машині, а потім був знайдений мертвим. Як повідомила поліція, чоловіка застрелив один із озброєних жителів. Поки що мотиви вбивці встановити не вдалося.

Президент США Дональд Трамп, який перебуває зараз у Японії в рамках12-денної поїздки  країнами  Азії, виступив із телезверненням, в якому засудив розстріл прихожан церкви в Сазерленд-Спрінгс у Техасі та запевнив у підтримці постраждалих і їхніх родин".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!