Деталі проведення радіодиктанту оприлюднили на прес-конференції його організатори (аудіо)

Деталі проведення радіодиктанту оприлюднили на прес-конференції його організатори (аудіо)

Цьогорічний - сімнадцятий - Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності відбудеться, як і щороку, у День української писемності та мови – 9-го листопада. Акція об'єднає усі філії Національної суспільної телерадіокомпанії. Деталі проведення радіодиктанту організатори – представники Суспільного мовника - оприлюднили сьогодні на прес-конференції.

Наша кореспондентка Віолетта  Карлащук - докладно:

"Уперше радіодиктант писали  у 2000-му році у травні з нагоди Дня перепоховання Тараса Шевченка і Дня Кирила та Мефодія. Тоді на адресу "Українського радіо" надійшло приблизно тисячу робіт, - пригадує координаторка акції, ведуча спецпроекту "XVII Радіодиктант національної єдності" Аліна Акуленко. За її словами, протягом останніх 17 років ця акція перетворилася зі звичайної перевірки знань української мови до масштабного міжнародного флешмобу. Щороку кількість охочих зростає.

Приміром торік, каже Аліна Акуленко, надійшло понад двадцять одну тисячу робіт, із яких 18 з половиною тисяч – у конверті, решта – на електронну пошту.

Традиційно текст радіодиктанту складає і читає в ефірі Українського радіо доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко. Каже, щоразу хвилюється, бо відчуває свою відповідальність перед  багатотисячною  аудиторією.

Головною локацією написання Диктанту національної єдності буде навчальна аудиторія імені Михайла Максимовича в червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Іще одна цього року з’явиться вперше - для бійців АТО на Луганщині. В прямому ефірі Українського радіо заплановані включення з різних локацій по Україні і світу, - говорить Генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

Нагадаю, текст - традиційно на сто-сто двадцять слів – диктуватиметься 9 листопада з дванадцятої-тридцять. Перевірятимуть лише роботи, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення поштою визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, 01001. Хрещатик, 26. Електронна адреса: rd@nrcu.gov.ua".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!