Викрадачка немовляти - під домашнім арештом

Викрадачка немовляти - під домашнім арештом

Оболонський райсуд Києва обрав для Даяни Шаль, яка 20 жовтня викрала немовля у Києві, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Відповідне рішення оприлюднила суддя Олена Жежера, повідомляє Укрінформ.

"Суд ухвалив клопотання задовольнити", - сказала Жежера. Строк ухвали визначений до 21 грудня. Раніше адвокат дівчини Михайло Рейзін просив суд обрати для неї запобіжний захід у вигляді домашнього арешту лише у нічний час, а прокурор ГПУ Володимир Вербановський у коментарі журналістам заявляв, що сторона обвинувачення звернулася із клопотанням про цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю.

Нагадаємо, 20 жовтня з дитсадка на Оболоні в Києві викрали немовля. Двох викрадачів затримано поблизу Вишгорода під Києвом. Дитину передали батькам, її стан медики оцінили як стабільний. У суботу, 21 жовтня, жінці, що викрала немовля, оголосили підозру. Вона затримана у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Дії викрадачки кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України.