Суд дозволив зняти електронний браслет з Продана

Суд дозволив зняти електронний браслет з Продана

Солом’янський районний суд міста Києва дозволив зняти електронний браслет колишньому в.о. голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану а також повернув закордонний паспорт.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомляє САП, 4 лютого за результатами розгляду клопотання прокурорів САП Солом’янським районним судом міста Києва, Продану частково продовжено строк дії процесуальних обов’язків.

"Задовольняючи клопотання частково та визнаючи обґрунтованість підозри й наявність передбачених ст. 177 КПК України ризиків, слідчий суддя всупереч позиції прокурорів, відмовив у продовженні обов’язків носити електронний засіб контролю та здати на зберігання документ для виїзду за кордон. Фактично судом надано можливість підозрюваному безконтрольно пересуватись та виїздити за кордон", — йдеться у повідомленні САП.

У САП також додали, що мотиви прийнятого рішення не відомі, оскільки оголошено лише короткий його текст.

Нагадаємо, 15 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно оголосила про підозру у незаконному збагаченні колишньому екс-голові Державної фіскальної служби Мирославу Продану.

Пізніше представники САП звернулися до Солом’янського районного суду міста Києва із клопотанням про обрання Продану запобіжного заходу у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 89 млн. грн., що відповідає сумі ймовірного незаконного збагачення

2 грудня Солом'янський суд Києва ухвалив застосувати до колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. Поручителями колишнього посадовця погодилися виступити 9 народних депутатів.