До Дня захисника України започатковано проект "Львів – місто лицарів" (Аудіо)

До Дня захисника України започатковано проект "Львів – місто лицарів" (Аудіо)

За проектом "Львів – місто лицарів", започаткованого до Дня захисника України, у львівських школах відбуваються уроки, які проводять волонтери та бійці АТО.

Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:

"Експериментальний освітній проект запровадили для учнів дев’ятих класів. Саме для них українські бійці та волонтери проводять уроки із надання першої домедичної допомоги, приготування страв польової кухні, спортивного орієнтування та самозахисту. Та головне для старшокласників – почути з перших вуст про фронтове життя наших захисників, - каже дев’ятикласниця Олена.

Дуже приємні враження, приємно, що прийшла до нас і волонтер, і прийшов військовий. Ми всі дуже зацікавлені тими подіями, що відбуваються зараз на сході, і тому важливо послухати про це з перших вуст.

Мета таких уроків – не лише дати дітям нові знання, а й показати їм, що й у теперішню добу є багато людей, яким притаманні справжні лицарські риси. Тож такі уроки планують зробити регулярними, - каже головний спеціаліст відділу промоції міста Львівської міськради Ольга Бачинська.

У межах проекту у львівських кінотеатрах для школярів відбудуться і безплатні кінопокази, на яких демонструватимуть фільми режисера Тараса Химича "Хроніка УПА" та "Легіон".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!