Керівники комунальних підприємств Дніпропетровщини опинилися на лаві підсудних (Аудіо)

Керівники комунальних підприємств Дніпропетровщини опинилися на лаві підсудних (Аудіо)

Керівники комунальних підприємств Дніпропетровщини, які здійснюють тепло-водо-постачання, опинилися на лаві підсудних за необґрунтоване завищення тарифу для населення.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу заступник прокурора області Роман Токар. За його словами, з минулого року проводилося досудове розслідування в цій сфері.
   
Наш кореспондент Костянтин Ковзан розповідає докладніше:
                 
"У результаті такої роботи обласної прокуратури на лаві підсудних опинились службові особи "Дніпропетровських міських теплових мереж", які заподіяли збитків споживачам на 5 мільйонів гривень через незаконне включення до структури тарифу на тепловодопостачання так званої "інвестиційної складової". За аналогічний злочин, що спричинив збитків населенню на майже мільйон гривень, судитимуть й директора "Павлоградтеплоенерго". Також повідомлено про підозру директору "Криворіжтеплоцентралі", діями якого спричинено збитків на понад 5,5 мільйона гривень.

Окрім необґрунтованого завищення розміру тарифів, слідством перевірялося використання коштів, надлишково сплачених населенням в структурі тарифу.

За такими фактами направлено до суду обвинувальні акти щодо службових осіб "Криворізької теплоцентралі", збитки склали 10 мільйонів гривень, а також директора "Кривбасводоканала", який незаконно включив до тарифів оплату під виглядом "банківських послуг" на майже 5 мільйонів гривень.

Через виявлені порушеннями при формуванні тарифів, прокуратура області в інтересах територіальної громади звернулась з позовною заявою до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з вимогою внести відповідні зміни до постанови про встановлення вартості тарифів, тобто, зменшити їх. В окремих випадках це вже зроблено".

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!