Ставлення до фермерів змінилось на позитивне (Екслюзив УР)

Ставлення до фермерів змінилось на позитивне (Екслюзив УР)

За три роки експерти прогнозують появу близько півмільйона фермерських господарств, що забезпечить створення до двох мільйонів робочих місць.

Перспективи фермерства в Україні і працевлаштування на селі  проаналізував президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич в інтерв'ю Українському радіо у програмі "Сьогодні. Зранку".

Як зазначив Іван Томич, раніше фермер сприймався як ворожий елемент, який ставив собі за мету наживу, пограбування. Нині до фермерів ставляться з повагою, як до хлібороба, який забезпечує виробництво продукції, зокрема, і на зовнішні ринки. Дуже важливо, що до нинішніх 33 тисяч господарств змінилося ставлення на позитивне. Понад 90 % представників місцевої влади нині готові надати підтримку фермерським господарствам. Фермери живуть проблемами села - дороги, школи, дитсадки, допомога літнім людям.

Іван Томич наполягає на необхідності зміни стратегії підтримки - від олігархів до сімейних ферм. Це означає побудову нової країни. Влада підтримує фермерство. Потрібна соціально-суспільна підтримка. Потрібно боротися, щоб концепція, підтримана Урядом, була спільним практичним механізмом реалізації політики підтримки простих людей, простого фермера, сімейної ферми.