У Португалії відбулися муніципальні вибори (Аудіо)

 У Португалії  відбулися муніципальні вибори (Аудіо)

Українська громада Португалії вітає результати муніципальних виборів, які відбулися в країні. А причина цієї радості в тому, що депутатом стала португалка українського походження.

Розповідає наша кореспондентка у Лісабоні Тамара Лаврук:
                
"Муніципальні вибори, що відбулися в Португалії, стали тріумфом Партії соціалістів, які отримали більшість. На чотири найближчі роки змінилося обличчя влади й на місцях. На радість української громади, до депутатського корпусу столичної Асамблеї за списком партії CDS-PP обрана Аліна Холл де Бейвінк, викладач історії Автономного університету мистецтв Лісабона, яка є вихідцем із українсько-португальської сім”ї.

Аліна вже обиралася депутатом столичної ради позаминулого скликання. Саме з її допомогою вдалося у 2012 році вирішити питання про виділення місця під будівництво пам’ятника Тарасу Шевченку в Лісабоні. Молода жінка, вихована у любові до всього українського, неодмінний гість усіх заходів, які проводяться громадою. Тому з обранням у депутати її привітали Посольство України в Португалії та  українська громада".

Тамара Лаврук, з Лісабона, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!