У Польщі тривають військові навчання Dragon-17 (Аудіо)

У Польщі тривають військові навчання Dragon-17 (Аудіо)

У Польщі тривають найбільші військові навчання цього року Dragon-17. Серед запрошених спостерігачів є й військові  з України. Сьогодні десантники відпрацьовують штурм летовища і закріплення  на об’єкті.

З подробицями  наш польський кореспондент Андрій Хоменко:

"Повітряно-десантна операція проводиться на летовищі в місцевості Шимани, що на Північному-Сході Польщі, неподалік Калінінградської області Російської Федерації. 340 парашутистів з висоти трьохсот метрів стрибають з літаків типу Herkules і Kasa. Після висадки десантники визначають місце розташування противника, атакують його, захоплюють усе летовище і приєднуються до основних сил.

За перебігом навчань, зокрема у Західно-поморському воєводстві, спостерігали міністр оборони Антоні Мацєревич та президент Польщі Анджей Дуда, який заявив цитую: - "Ми готові захищати держави Північноатлантичного альянсу… З іншого боку і наш  східний  кордон". Він додав, що дуже задоволений спільними навчаннями, у яких, крім польських солдатів, беруть участь іноземні війська  з 12 держав, зокрема, з Грузії,  України та країн НАТО.

Загалом у тренуваннях беруть участь 17 тисяч військових. Окрім головного місця навчань – Дравсько-Поморського полігону, армійці проводять вишколи на морських полігонах, на згаданому летовищі. Ці та інші дії підтримує авіація.

Багатонаціональні військові навчання, що носять оборонний характер Dragon -17 триватимуть до 29 вересня".

Андрій Хоменко, з Варшави для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!