В Одесі майно табору "Вікторія" арештував суд

В Одесі майно табору "Вікторія" арештував суд

Приморський райсуд Одеси наклав арешт без права розпорядження й користування на 18 будівель і споруд дитячого табору "Вікторія", де в ніч з 15 на 16 вересня загинули троє дітей.

Про це повідомляє "Думская".

"Зазначене майно зберегло сліди кримінального правопорушення, тобто є доказом злочину. Слідчий довів, що існують ризики його перепланування, зміни цільового призначення, пошкодження або знищення, що в подальшому ускладнить встановлення істини і проведення необхідних слідчих дій", - йдеться в ухвалі суду. Загальна площа арештованих будівель становить 4065,4 кв. м.

Арешт наклали в рамках кримінального провадження щодо порушення вимог пожежної безпеки, яке спричинило загибель людей.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 вересня в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля, де відпочивали учасники танцювального ансамблю "Адель". Внаслідок пожежі загинули троє дітей, ще двох було ушпиталено.

Суд заарештував на два місяці директора табору Петроса Саркисяна та відповідальну за пожежну безпеку старшу виховательку Наталію Янчик.
    
Як заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, через непрацюючу пожежну сигналізацію рятувальники ДСНС дізналися про пожежу в одеському дитячому таборі "Вікторія" тільки на 45-й хвилині трагедії.