Меркель повідомила подробиці розмови з Путіним

Меркель повідомила подробиці розмови з Путіним

Канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорювала з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним питання розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Про це повідомляє Главком.

"Я знаходжу пропозицію президента Путіна направити місію ООН для захисту спостерігачів ОБСЄ цікавою", - сказала Меркель, додавши, що кілька днів тому обговорювала з Путіним дане питання. "Кілька днів тому я обговорював з ним, що місія ООН повинна мати доступ до всієї території, де розміщується ОБСЄ, тобто до всієї території Донецької і Луганської областей", - заявила Меркель.

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення. Проте він проти надання США Україні летальної зброї. Згодом Росія подала в ООН свій проект про миротворців на Донбасі.

У відповідь постпред України при ООН Єльченко заявив, що в поданому Росією проекті резолюції немає ніякої миротворчості.